MTMT/REAL rögzítési tréning doktoranduszok számára

A Doktorandusz Önkormányzat a 2021/2022 tanévben is célul tűzte ki az olyan szakmai tréningek szervezését, melyek hasznos eszközei lehetnek tudományos előmenetelüknek. 2021 őszén elsőként az MTMT/REAL rögzítés tréningre került sor, melynek keretében az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár munkatársainak támogatásával – Margit István és Sütő Péter – a doktoranduszok saját közleményeinek hatékony menedzseléséhez, megfelelő rögzítésében kaptak bőövebb tájékoztatást. A Magyar Tudományos Művek Tárában való rendszeres és szisztematikus közlemény – és hivatkozásmenedzsment mind a doktori képzés, mind pedig a későbbi tudományos előmenetel elengedhetetlen részét képezi, a habitusvizsgálatok kötelező és kiemelt pontja.

Az online tréning két turnusban zajlott, szeptember 23-én és október 1-jén. Az általános áttekintés és a tárgyalt adatbázisokba való bevezetés után a résztvevő doktorandusz egyéni problémáinak, kérdéseinek megoldására is volt lehetőség, ezzel pedig személyre szabott konzultáción is részt vehettek az érdeklődők. A tréningek gyakorlat központúan zajlottak, a résztvevők azonnal használható ismereteket szerezhettek. A tréninget a félév során angol nyelven is meg kívánjuk szervezni.

A Doktorandusz Önkormányzat honlapján elérhetőek különböző tudománymenedzsment segédletek, melyeket a következő linken keresztül érhetnek el: https://dok.uni-nke.hu/dokumentumok/tudomanymenedzsment-segedletek

Reméljük, hogy tervezett programjaink segítik az NKE doktorandusz közösségét tudományos és szakmai céljaik elérésében!


Címkék: Esemény