Doktorandusz Információs Nap az NKE-n

2021. szeptember 14-én került megrendezésre a Doktorandusz Információs Nap. A rendezvény elsősorban általános információt kívánt nyújtani számos fontos témáról, mint például a Doktorandusz Önkormányzat munkájáról, az elmúlt, illetve a következő félév tervezett eseményeiről, elsősorban a konferenciákról és a workshopokról, továbbá a Doktoranduszok Országos Szövetségének képviselői tartottak rövid bemutatkozó előadást, amelynek során a hallgatók megismerkedhettek a DOSZ munkájával és a DOSZ osztályelnökökkel is. A Doktorandusz Információs Nap második része a szeptember 20-án kezdődő DÖK választásokra kívánta felhívni a figyelmet és a Doktorandusz Önkormányzat képviselőjelöltjei kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, így a jelöltek elmondhatták motivációikat és tervezett tevékenységeiket.

A DÖK Információs Nap harmadik része a szakmai kihívásokkal foglalkozott, Urbanovics Anna (DÖK elnök) előadásában hallhattunk egy érdekes prezentációt a „A sikeres tudományos pálya első lépései”-ről, majd Thomázy Gabriella mutatta be a doktoranduszokra vonatkozó általános szabályokat, külön figyelmet fordítva a publikálási lehetőségekre, a publikációs pontokra és a kreditekre, felhívva a figyelmet az alapvető problémákra. Természetesen az előadások a kérdések megválaszolásával zárultak, majd az este kötetlen beszélgetés formájában folytatódott.

A COVID-19 óta ez volt az első igazi jelenléti rendezvény, ezért nagyon jó volt látni együtt a doktoranduszokat, az új és a régi arcokat. A Doktorandusz Információs napon, nagyon sok hasznos Információ hangzott el, remélhetőleg egy közeli konferencián vagy egy workshopon ismét találkozhatunk, akár formális vagy informális eseményen, hiszen nagyon fontos, hogy a doktoranduszok igazi közösséget alkossanak.

 


Címkék: Esemény DokIN